שאלות נפוצות FAQ
קורא יקר, ברוך הבא לעולם הנטורפתיה ולקליניקה שלי, בהם כוח הריפוי הטבעי משתלב עם כוח ריפוי מבוסס מדע וטכנולוגיה, כדי לקדם את הבריאות שלך ולהחזיר את האיזון לחייך.
כנטורופתית עם מומחיות בטיפול במגוון רחב של בעיות עיכול, סוכרת 2, טרום סוכרת וטיפול ושלל מצבים בריאותיים בעייתים נוספים, אני מבינה את החשיבות של מציאת תשובות שירגיעו אותך כששוקלים גישות חלופיות לטיפול רפואי.
בזכות הניסיון רב שלי, אספתי למענך שאלות נפוצות שאני שומעת מדי יום בקליניקה ממטופליי, בשאיפה לתת מענה, להפיג חששות, ולשפוך מעט אור על תחום הנטורופתיה וכיצד היא יכולה לעזור לבעיה בריאותית כלשהי שמטרידה אותך.
אני מקווה שבעזרת השאלות והתשובות אוכל לפזר מעט את העננה ולספק לך תובנות ומידע, שיעזרו לך לקבל החלטות מושכלות באשר לטיפול נטורפתי בכלל ושיטות הטיפול שלי בפרט.
שאלות כלליות על הטיפול אצלי בקליניקה
מה כולל הטיפול אצלך ?
הטיפול בקליניקה שלי מתבסס על רפוי טבעי באמצעים טבעיים, תוך התייחסות לממצאים רפואיים, כמו: בדיקות דם ושתן וממצאים רפואיים רלוונטיים אחרים כגון אולטרהסאונדובדיקות הדמיה אחרות, גסטרו ועוד, אותן המטופל שולח לי לפני הפגישה הראשונה.
המטופל מקבל כבר בפגישה ראשונה דף מפורט עם כל ההנחיות, לרבות הנחיות תזונה מפורטות מה מומלץ לאכול ואפילו להרבות לאכול וגם מה לא מומלץ ואף להימנע מתחילת הטיפול. כמו כן, המטופל מקבל מרשם לתכשירי צמחי מרפא מומלצים ותוספי תזונה אחרים. לעתים אדאג לספק פורמולה ייחודית בהתאמה אישית למטופל אם יהיה צורך.
כל מטופל מקבל את ההכוונה בהתאמה אישית בהתאם למצבו הבריאותי, תרופות שהוא נוטל ולפי אורח החיים שהוא מנהל. אני משלבת את הידע המדעי והטכנולוגי שלי עם הידע שרכשתי כנטורופתית מוסמכת.
כמה זמן נמשך הטיפול אצלך ?
זמן הטיפול תלוי בסיבה שלשמה מגיעים אליי. בין היתר אני מציעה ייעוץ ממוקד לאלה שיש להם בעיה נקודתית ורוצים לקבל הכוונה והדרכה מה לעשות ואיך להתנהל בהמשך. השירות הזה נקרא ייעוץ REBALANCE.
על כך ניתן למצוא פירוט כאן באתר שלי.
כמובן שיש גם טיפולים שנמשכים לאורך זמן, בדרך כלל מספר חודשים ואפילו עד יותר מחצי שנה, תלוי במצבו של המטופל. במקרים כאלה אני גם מציעה עסקה של טיפולים + ליווי אונליין (במייל, וואטסאפ ) ומשנה את הנחיות התזונתיות ותכשירי צמחי מרפא לטיפול בהתאם להתקדמות ההחלמה ובהתאמה אישית.
מה זה ריפוי בצמחי מרפא ?
המקור של הרבה מאוד מהתרופות המודרניות הוא בצמחי מרפא. להבדיל מתרופות מרשם, שהן בעלות רכיב פעיל בודד בדרך כלל, בצמחי המרפא עשרות ואף מאות חומרים פעילים. השפעתם מתונה יותר, אך מכוונת למערכות רבות של הגוף. הגישה הנטורופתית מתייחסת לגוף בכללותו ולכן נותנת מענה לשורש הבעיה.
שאלות ממוקדות בעיה ספציפית
שאלות בנושא סוכרת
שאלה: "הרופא אמר לי שאני כבר טרום סוכרתית וצריכה להגביל את עצמי בצריכת מוצרים עם סוכר.
אבל יש לי חשקים עזים למתוק. איך אפשר לעצור את זה?"
תשובה: חשוב לדעת שטעם זה דבר נרכש. לאט-לאט מתרגלים וככל שהסוכר מתאזן, דווקא יש פחות חשק למתוק. בנוסף, אפשר "לרמות" את בלוטות הטעם. לדוגמה: להוסיף קצת דבש או שזיפים מיובשים או תמרים מתוקים לתבשיל. במידה ולא בהגזמה, כמובן. כך הגוף מרגיש שקיבל משהו מתוק ומצד שני זה לא מעלה את רמות הסוכר בדם. זאת משום שבשר/עוף או ירקות הם בעלי אינדקס גליקמי ועומס גליקמי נמוך.
טיפ נוסף, צמח המרפא ג'ימנמה (Gymnema Sylvestre) מפחית כמיהה למתוק ויש עוד הרבה טכניקות שאני מלמדת ומדריכה בזמן הטיפול.
שאלה: איזה דיאטה הכי מומלצת לסוכרת?
תשובה: היום יותר ויותר מדברים על דיאטה דלת פחמימות ודיאטה קטוגנית כידידותיות יותר לסוכרתיים. אני אישית, תמיד דוגלת בדיאטה ים תיכונית עם התאמה אישית (מופחתת פחמימות אם צריך) ובהתאם למצבו של המטופל, מדדי הסוכר, התפתחות המחלה ומצב בריאותי כללי. דיאטה ים תיכונית ממשיכה להוביל בין כל הדיאטות במחקרים מדעיים של אנשי מקצוע כדיאטה הכי בריאה לגוף.
שאלה: הורדתי פחמימות, לא אוכלת סוכרים בכלל כבר כמה שבועות, אבל הסוכר עדיין לא בנורמה. מה עושים? לא רוצה להתחיל עם תרופות.
תשובה: התשובה כאן פשוטה מאוד – באים לבעל מקצוע מוסמך, רצוי מומחה בתחום ומקבלים המלצה מקצועית. לפעמים כן כדאי להתחיל עם תרופות, אבל ברוב המקרים בשלב התחלתי עם גילוי מוקדם של מחלה, אפשר לאזן את הסוכר עם פורמולות צמחי מרפא והכוונה לתזונה נכונה ומתאימה למחלה ואורח חיים בריא.
שאלה: כל המשפחה שלי עם סוכרת 2 והנה אני כבר גבולית, בעצם טרום סוכרתית. אני לא רוצה להתחיל עם תרופות אלא לנסות להיות מאוזנת בצורה טבעית. האם זה אפשרי?
תשובה: בוודאי שאפשר וצריך קודם כל לנסות טיפול טבעי. סוכרת מסוג 2 זה לא גזירת גורל, גם אם זה גנטי, היא רק מפת הנתונים שלך ואפשר לשנות אותה.
שאלות בנושא רפלוקס
שאלה: האם אפשר להיפטר מרפלוקס רק על ידי שינוי אורח חיים ותזונה?
תשובה: ברוב המקרים צריך גם תמיכה של צמחי מרפא, שהם התרופות של הטבע ו/או תוספי תזונה נוספים. הדבר החשוב ביותר הוא לאבחן את שורש הבעיה, כך אפשר להתאים את הטיפול ביתר דיוק ויעילות.
שאלה: אני כבר חודשים עם נקסיום ועדיין סובלת מרפלוקס. מיואשת. האם זה לכל החיים?
תשובה: התשובה כאן מתחלקת ל-.2
- נקסיום, כמו תרופות רבות אחרות, היא לא תרופה שאפשר לקחת לאורך הזמן. אם זה גם לא עוזר אז למה לקחת אותה בכלל?
2. הכי חשוב לאבחן את שורש הבעיה ואז לטפל, כפי שעניתי בשאלה הקודמת . אחרת את רק לוקחת משהו להרגעת התסמין, בין אם את לוקחת תרופה או תוסף תזונתי.
לדוגמה: אם יש לך רגישות למזון מסוים, אם את סובלת מעודף חומציות, אם יש לך זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי או אם יש לך בקע סרעפתי – הטיפול יהיה שונה.
שאלה: לפני שנים עשיתי ניתוח קיצור קיבה ולאחרונה סובלת יותר ויותר מרפלוקס ומצרבות. מה עושים?
תשובה: למנותחי קיצור קיבה יש הנחיות ברורות וחשובות לגבי תזונה והרגלי תזונה וחשוב להקפיד עליהן.
את חלקן חשוב לשמור לאורך כל החיים: פעילות גופנית, כ5- ארוחות מסודרות ביום (כולל ארוחות ביניים), שתייה בנפרד מארוחות ועוד.
רוב הסיכויים שהתחלת קצת "לזייף". תעברי עם התזונאית/דיאטנית שלך על הרגלי האכילה והתפריט שלך שוב. אני בטוחה שתמצאו פתרון וכמובן, תמיד ניתן להגיע אלי לייעוץ ממוקד.
שאלות בנושא חיידק הליקובקטר פילורי
שאלה: האם פרוביוטיקה מומלצת בזמן שאני מטופל עם אנטיביוטיקה?
תשובה: כן בהחלט. פרוביוטיקה, שלוקחים בהפרש של שעתיים-שלוש מאנטיביוטיקה, עוזרת להקל על תופעות לוואי כתוצאה מטיפול אנטיביוטי אגרסיבי. בחלק מהמקרים אני אפילו ממליצה על טיפול טבעי משלים, שהוא יותר מלקיחת פרוביוטיקה.
שאלה: האם יש לך מטופלים שעשו טיפול טבעי ועזר להם?
תשובה: בוודאי. רוב המטופלים שעברו אצלי טיפול טבעי מתחילת הדרך ולא רק כטיפול טבעי משלים לאנטיביוטיקה, נמצאו שליליים לחיידק אחרי טיפול.
שאלה: האם יכול להיות שהחיידק הזה גורם לנשירת שיער?
תשובה: בהחלט. זה אחד התסמינים שלשמחתנו לא קורה לכולם, אבל בהחלט קורה.
שאלה: יצאתי שוב חיובית. ניסיתי טיפול אנטיביוטיקה, טיפול טבעי, כלום לא פותר לי את בעיה. מה עושים?.
תשובה: מניסיוני הרב בנושא הספציפי הזה, משהו לא עבד שם נכון: ייתכן שהתחלת אנטיביוטיקה ולא המשכת עד הסוף או שלא שמרת תקופה מסוימת אחרי אנטיביוטיקה. טיפול טבעי חייב להיות מלווה על ידי בעל מקצוע מוסמך ולא על סמך המלצות כאלה ואחרות בפורומים בפייסבוק.
החיידק הליקובקטר פילורי הוא טריקי מאוד. גם טיפול אנטיביוטי לא מצליח להעלים אותו ב-100% הצלחה, לכן אני תמיד ממליצה לעשות טיפול טבעי משלים, גם אם בחרת בטיפול אנטיביוטי, כדי לחזק את מערכת העיכול, לחזק את מערכת חיסון ולמנוע התפרצות חוזרת.
שאלה: עשיתי טיפול באנטיביוטיקה וסיימתי לפני כמה ימים., עדיין יש לי מלא תסמינים ואני מרגיש "על הפנים". האם זה נורמלי?
תשובה: האנטיביוטיקה רק משמידה את החיידק, אבל לא מטפלת בנזק שהוא הספיק לעשות. התסמינים שלך הם כתוצאה מפגיעה ברירית ודלקת שנוצרו כתוצאה מפעילות החיידק. לכן מומלץ לעשות טיפול טבעי משלים לשיקום מערכת העיכול במקביל או מיד עם סיום האנטיביוטיקה.
שאלות בנושא בטן נפוחה, גזים
שאלה: אני רזה ואוכלת בריא, אבל הבטן שלי מתנפחת כל יום, לא משנה מה אני אוכלת. מה אפשר לעשות?
תשובה: כעזרה ראשונה אם זה קורה, חשוב לשתות חליטות של קמומיל וזרעי שומר. אבל לגופו של עניין צריך לאתר מה שורש הבעיה. לבדוק האם יש עוד תסמינים לא נעימים, למשל עצירות ברקע. זו יכולה להיות רגישות למזון מסוים ויכול להיות זיהום ממקור חיידקי ועוד.
מדובר כאן על מקרה קלאסי, שבו אמליץ לפנות לייעוץ של בעל מקצוע מוסמך מתחום של רפואה משלימה ולעשות בדיקות דם מורחבות ובדיקות שתן.
שאלה: כל החיים אני סובלת מבעיות בטן. תמיד יש לי או כאבים או בחילות או שלשולים או עצירות.כל הבדיקות שלי תקינות. אמרו לי שזה מעי רגיז. שום דבר לא עוזר. אני לא יכולה להמשיך כך. מה עושים?
תשובה: יש להניח שאם עשית את כל הבדיקות, לרבות בדיקות הדמיה שונות וגסטרו, ועדיין לא מוצאים שום בעיה, מדובר במעי רגיז. למעי רגיז אין פתרון ברפואה המערבית ולכן חשוב לפנות לרפואה משלימה. כאן יש פתרונות של תזונה מותאמת למצבך ועזרה עם צמחי מרפא, מדיטציות ,יוגה ועוד.
שאלה: אני סובלת מגזים מרובים לאחרונה (גרפסים) ועלה חשד להליקובקטר פילורי. מה עושים?
תשובה: קודם כל יש לעשות בדיקה ייעודית להליקובקטר פילורי. מדובר בבדיקה פשוטה ולא פולשנית – בדיקת נשיפה או בדיקת צואה. אם הבדיקה חיובית, מטפלים בחיידק – וזה יסביר את התסמינים שיש לך. אם הבדיקה שלילית, מחפשים סיבה אחרת – זה יכול להיות גם קנדידה, למשל. התסמינים מאוד דומים. זה יכול להיות שוב מרגישות למזון או מחוסר איזון בחומציות הקיבה.
שאלה בנושא מחלות מרובות, דלקות חוזרות
שאלה: אני אוכלת בריא ועושה פעילות גופנית. בשנים אחרונות חולה כמעט כל חודש, לא משנה חורף או קיץ, כול הזמן יש לי משהו. פעם גרון כואב, פעם דלקת בשלפוחית השתן, פעם שפעת ונמאס לי. מה עושים, האם את יכולה לעזור?
תשובה: בוודאי שאני יכולה לעזור. זה נשמע כמו מקרה קלאסי של היחלשות מערכת החיסון של הגוף. אני בודקת האם את מאוזנת, האם יש לך חוסרים בוויטמינים או מינרלים כאלה או אחרים, האם את מנהלת אורח חיים בריא ונכון?
ואז מאזנים ומחזקים את הגוף.