בעיות במערכת עיכול
כמומחית לטיפול בבעיות עיכול, אני פוגשת לאורך השנים מטופלים המתמודדים עם בעיות בריאותיות, שהסימפטומים שלהן לכאורה לא קשורים למערכת העיכול, אך בבירור בקליניקה שלי מתגלה שהיא אכן המקור של רבות מהן.
את רובנו לימדו לחשוב שבעיות במערכת העיכול, על-פי רוב באות לידי ביטוי בכאבי בטן, צרבת, שלשולים או עצירות.
האם ידעתם שאקנה, למשל, ובעיות עור אחרות, כאבי ראש כרוניים ומגרנות, עלולים גם הם להעיד על בעיית עיכול?
זכרו, לפעמים גם בעיה בריאותית קטנה, בוודאי כזו ששבה וחוזרת ומציקה, עלולה להיות קשורה למערכת העיכול.
אם כך, ההמלצה שלי: תמיד תהיה לעצור רגע, לבחון את עצמך ולשאול: האם אין לי רגישות למזון שמעוררת אצלי תגובה לא טובה? האם באמת הכל בסדר עם מערכת העיכול שלי? אם התשובות לשאלות אלה הן לא חד משמעיות " לא", יש לגשת לאבחון כדי להסיר ספק.
מה היא מערכת העיכול?
בהגדרתה, מערכת העיכול היא מערכת איברים בגוף בעלי החיים, שאחראית על קליטת המזון ופירוקו כדי לאפשר את ספיגתו. מטרתה של מערכת העיכול היא הפקת אנרגיה ובניית הגוף, כשתהליך העיכול הטבעי כולל גם פליטת פסולת מוצקה בצורת צואה מערכת העיכול בגופו של אדם בוגר יכולה להגיע לאורך של כ- 9 מטרים וכוללת מספר רב של איברים, החל מ: פה, שרירי לעיסה, חך, שיניים ורוק, כמו גם ושט,מעיים ופי הטבעת.לכל אחד מהאיברים הנמנים כחלק ממערכת עיכול תפקיד חשוב בתהליך תקין של העיכול.

מתי מומלץ להגיע אליי לקליניקה?
- כשהבעיה נקודתית, כמו: צרבת, שלשול ו/או עצירות, אפשר לקבל טיפול טבעי יעיל ללא התערבות רפואית וללא תרופות מרשם, שלא פעם נטילה שלהן כרוכה בתופעות לוואי. ניתן לטפל בבטן נפוחה ולהקל על הסימפטומים גם בדרך טבעית וגם על-ידי תרופות מרשם. במפגש ראשון אצלי בקליניקה אאבחן מה שורש הבעיה ואמליץ על טיפול מותאם אישית.
- אם אתם חושדים או יודעים (אובחנתם) שאין תרופה למחלה שלכם, כמו במקרה של תסמונת המעי הרגיז IBS, כבד שומני וכדומה.
- לאחר שכבר טופלתם לא פעם בבעיה כמו זיהום הליקובקטר פילורי או קנדידה והבעיה חוזרת שוב ושוב.
בקליניקה שלי תעברו בראש וראשונה אבחון בעזרת סקירת בדיקות מעבדה ותשאול נטורופתי ממוקד, שלאחריו תקבלו ייעוץ ממוקד ואציע לכם את הטיפול המשלים או טיפול חלופי (כל מקרה לגופו) בהתאמה אישית לכם ולחומרת הבעיה.
בעיות קטנות וגדולות של מערכת העיכול
האם אתם סובלים מצרבת או מבטן נפוחה? ואולי יש לכם שלשולים ו/או עצירויות? שימו לב!
כל אחת מהבעיות הללו עשויה להיות בעיה קטנה ונקודתית, אך היא יכולה להיות גם תסמין לבעיה הרבה יותר מורכבת ורצינית, כמו: בקע סרעפתי,תסמונת המעי הרגיז IBS, זיהומים ודלקות במערכת עיכול ועוד. על-כן כדאי להגיע לייעוץ לקליניקה שלי מוקדם ככל שניתן, במקביל או לפני שאתם פונים לרופא.
הגורמים והסיבות לבטן נפוחה הם רבים, בהם: רגישות למוצרי חלב (לקטוז), מזונות אחרים, צליאק (רגישות לגלוטן); שימוש מתמשך בתרופות מסוימות, במיוחד אנטיביוטיקה; מתח ועומס נפשי לאורך זמן; בעיות בתפקוד מערכת העיכול, לדוגמה: קשיים בספיגת המזון, פגיעה באיזון החומצי בקיבה, קשיים בפריסטלטיקה (תנועתיות), פגיעה בתאי הריר במערכת העיכול. זיהומים, דלקות במערכת העיכול, כבד שאוגר שומנים ופסולת; חוסר באנזימי עיכול.
גם הגורמים והסיבות לצרבת הם רבים, למשל: היריון; חומציות יתר בקיבה; עודף משקל; תזונה לא מתאימה; קשיי עיכול; עיכוב בהתרוקנות; בקע סרעפתי; תסמונת GERD ודלקת בוושט; סוכרת; מתח נפשי; תרופות מסוימות.
בעיות שכיחות במערכת העיכול לטיפול וליווי בקליניקה
1. מחלות מעי דלקתיות IBD (Inflammatory Bowel Disease) – קרוהן, קוליטיס
מחלות מעי דלקתיות קוליטיס וקרוהן הן מחלות המתאפיינות בהתלקחויות והפוגות לאורך השנים.
מחלת קוליטיס יוצרת תהליך דלקתי לאורך המעי הגס או בחלקים ממנו, והיא מוגבלת
מחלת קרוהן היא מחלת מעי דלקטית שעשויה, בשונה מקוליטיס, להתפתח באזורים שונים במערכת העיכול, מהפה ועד פי הטבעת. היום ברור שגם אם לא ניתן לרפא קרוהן, ניתן להביא את המחלה להפוגה מתמשכת, לשלוט בתסמיניה ולחיות חיים מלאים ואיכותיים לצדה.ההערכה היא שקוליטיס וקרוהן הן מחלות אוטואימונית, כלומר מצב בו המערכת החיסונית של הגוף תוקפת חלקים של הגוף.
בשתי המחלות חל שינוי בהרכב החיידקים במעי – "דיסביוזיס", חוסר איזון בין החיידקים ה"טובים" ל"רעים". לכן חשוב מאוד לשלב בטיפול מזונות עשירים בפרוביוטיקה טבעית ו/או תוספים מתאימים, בשילוב עם טיפול תרופתי.
בשנים האחרונות תיאוריית התזונה המשולבת מקבלת יותר הכרה מדעית. לא מעט מחקרים שמוכיחים שוב את עוצמת הטיפול ואף הריפוי בעזרת תזונה נעשים גם בארץ, במרכז הרפואי 'וולפסון', למשל.
גם במקרה של אבחון רפואי ידוע וברור של IBD (קוליטיס או קרוהן), מומלץ להגיע לייעוץ ולהיות במעקב להארכת שלב הרמיסיה (הפוגת המחלה) ולתמיכה באורח חיים בריא ונכון.
הטיפול בקליניקה במחלות IBD מתרכז בהכוונה והדרכה של המטופל לתזונה הנכונה לו, פורמולות צמחי מרפא ותוספי תזונה אחרים במידת הצורך, והכל בהתאמה אישית ולאחר זיהוי ואבחון שלב המחלה בו נמצא המטופל, לרבות התייחסות למצבו הנפשי.
2. קנדידה, הליקובקטר פילורי וטפילים במעיים
מחלות זיהומיות, כמו: זיהום הליקובקטר פילורי, טפילים במעיים או קנדידה, ניתנות לטיפול טבעי גם הם. בקליניקה שלי באופן טבעי מהתחלה ועד הסוף, כאשר מערכת חיסון חזקה היא תנאי חשוב ביותר למניעת הישנות הבעיה.
נכון להיום, הרפואה המסורתית לא יכולה לספק טיפול מונע.
בקליניקה שלי ניתן לקבל טיפול משלים למניעת הישנות הבעיה וחיזוק מערכת חיסון, גם אחרי שעברתם טיפול אנטיביוטי בקופת חולים.
3. תסמונת המעי הרגיז Irritable Bowel Syndrome) IBS )
כ- 50% מכלל הפניות למכוני הגסטרו הן בגין תלונות המאובחנות כתסמונת המעי הרגיז. מדובר בתסמונת בה לוקים 15%-20% מהאוכלוסייה, גברים ונשים (יותר נשים), הגורמת לסבל רב לחולים ולפגיעה קשה באיכות חייהם.
הדעה הרווחת היום בקהילה הרפואית היא שהגורמים לתסמונת המעי הרגיז מקורם בשילוב בין גורמים פיזיולוגיים ונפשיים.
הטיפול במעי רגיז בקליניקה משלב טיפול מותאם אישית של תזונה נכונה ודיאטה אישית עם פורמולות צמחי מרפא ותוספי תזונה במידת הצורך, שנותנים מענה לגורמים פיזיולוגים ונפשיים כאחד.
4. כיב תריסריון, כיב קיבה, אלטוזיס (ריח רע מהפה), כבד שומני ועוד.
אלה דוגמאות נוספות למחלות שמקורן במערכת העיכול, בהן אני מטפלת בקליניקה שלי בעזרת טיפול טבעי.
לקביעת פגישה ויצירת קשר, מוזמנים להתקשר או להשאיר פרטים. הרבה בריאות. שלכם, רעיה